2024.03.29. - Auguszta

Adventi muffin

Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg mazsola, 3 evõkanál barackpálinka, 12,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél csomag sütõpor, fél mokkáskanál õrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 tojás, 1 evõkanál méz, fél dl tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffin formát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütõt 200 fokra elõmelegítjük.

A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütõporral, a fahéjjal és mézeskalács fûszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütõben kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!