Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az zsiradékon, beletesszük a húsdarabokat és párszor átkeverjük. Majd a pépesített fokhagymát, a csicseriborsót, a kurkumát, paprikát, borsot, is hozzáadjuk, sózzuk és kevés vízzel lassú tûzön félpuhára fõzzük.
Adjuk hozzá a zöldborsót, majd 12-20 perc múlva, dobjuk bele a kockákra vágott cukkinit. Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a paradicsompürét, ha sûrû lett akkor öntsük fel kevés vízzel, és forraljuk néhány percig. Végül fõzzük bele a levestésztát. Tálaláskor hintsünk meg apróra vágott koriander- és mentalevelekkel, ízlés szerint ízesítjük néhány csepp citromlével.
Jó étvágyat!