2024.04.24. - György

Birkahús leves

Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az zsiradékon, beletesszük a húsdarabokat és párszor átkeverjük. Majd a pépesített fokhagymát, a csicseriborsót, a kurkumát, paprikát, borsot, is hozzáadjuk, sózzuk és kevés vízzel lassú tûzön félpuhára fõzzük.

Adjuk hozzá a zöldborsót, majd 12-20 perc múlva, dobjuk bele a kockákra vágott cukkinit. Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a paradicsompürét, ha sûrû lett akkor öntsük fel kevés vízzel, és forraljuk néhány percig. Végül fõzzük bele a levestésztát. Tálaláskor hintsünk meg apróra vágott koriander- és mentalevelekkel, ízlés szerint ízesítjük néhány csepp citromlével.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!