2024.04.18. - Andrea, Ilma

Fokhagymás hal

Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat megtisztítjuk, belszervét eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd sûrûn bevagdaljuk, azaz irdaljuk. Megsózzuk, megszórjuk õrölt borssal, és 20-30 percig állni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a halat beleforgatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra sütjük. Ezután ízlés szerint olajjal elkevert zúzott fokhagymával megkenjük. Tálalhatjuk burgonyapürével, hasábburgonyával vagy bármilyen salátával.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!