2024.04.20. - Tivadar

Karamellás mandulafánk

Hozzávalók: 30-35 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy margarin, 14 dkg porcukor, 4 tojássárga, 10 dkg mandula, 2,5 dkg élesztõ, fél dl tej, 2 dkg vaj a tepsi kenéséhez és kevés liszt a behintéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt elmorzsolom és 1 teáskanálnyi porcukorral együtt a tejbe belekeverem. Langyos helyen felfuttatom. Közben a vajat a cukor kétharmad részével habosra keverem, hozzáadom a tojássárgákat, majd a liszttel és a megkelt élesztõvel alaposan kidolgozva szokásos kalácstészta keménységû tésztát gyúrok.

Ha a tészta már jó levegõs, lyukacsos, akkor lisztezett kézzel apró gömböket formálok belõle. Lisztezett deszkán hagyom kelni legalább fél órát, majd a maradék vajjal kikent tepsire téve elõmelegített forró sütõben pirosra sütöm. Míg a tészta sül, a cukrot barnára pirítom, feloldom kevés vízzel és a megsült fánkokat belemártom. Ezután a cukros fánkokat meghempergetem a megtisztított és szálkásra vágott mandulában.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!