2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Palacsintában sült sajt

Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojást habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót, a borsot, a curryt, és belekeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb legyen a palacsintatészta.

A sajtot vastag, hosszú csíkokra vágjuk. Elõször lisztben megforgatjuk, majd belemártjuk a tésztába és a 180 fokra felforrósított olajba tesszük. 1-2 perc alatt szép világossárgára megsütjük. Az olajból kivéve itatóspapírra vagy papírszalvétára rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja.

Ha kihûlt, újra belemártjuk a tésztába és ismét beletesszük a forró olajba. Immáron pirosra sütve lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk. Saláta vagy majonézes mártás illik hozzá, petrezselyemmel ízesített rizs társaságában. Kissé munkaigényes, de nagyon finom sörkorcsolya.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!