2024.04.20. - Tivadar

Francia paraszthagyma

Hozzávalók: 8 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 dkg vaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymák bajuszát levágjuk, és a legkülsõbb, szennyezett, sérült héját lebontjuk, de néhány sárga hártya azért rajta maradjon. A sütõlemezre egymás mellé ültetjük, és a forró sütõben 50-60 percig sütjük, (Eredetileg kemencében sütötték.) Ezután tiszta ruhával bélelt tálba rakjuk, mint a sült burgonyát, és a tányéron hámozzuk meg. A közepét kissé széthajtva, a mélyedésbe egy darabka vajat teszünk, ami ott szépen elolvad, és megsózzuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!