2024.04.20. - Tivadar

Dióval töltött csuka

Hozzávalók: 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg), 2 briós, 2 tojás, só, õrölt fehér bors, 15 dkg dió, 3-4 evõkanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat lepikkelyezzük, a fejét levágjuk. Utána a hal törzsét megmossuk, leszárogatjuk, deszkára fektetjük, a farkát levágjuk. A gerincét meg a szálkáit úgy távolítjuk el, hogy a két filé egyben maradjon, így lehet szépen tölteni. A halcsontokról a húst lefaragjuk.

A csukát kiterítjük, és lapjában annyit vágunk le belõle, hogy egyforma vastagságú maradjon. A leesõ és a félretett halhúst merülõ-mixerrel fölaprítjuk. A briósokat vízbe áztatjuk, kifacsarva a halhoz adjuk. A tojásokat beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A diót leforrázzuk, hogy vékony, barna héját lehúzhassuk, majd apróra vágva az elõzõekhez adjuk. Egyenletesen a csukába töltjük, és a halat eredeti formájára visszahajtjuk. Zsineggel összekötjük, megolajozott tepsibe rakjuk.

A maradék olajjal meglocsolva, egy kevés vizet aláöntve, elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütõben 160 °C) kb. 35 percig sütjük. A tepsibõl kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!