2024.04.20. - Tivadar

Citromos rántott szelet

Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal. A tojást habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét. A megfûszerezett hússzeleteket elõször lisztbe mártjuk, ezután megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. 170 fokra forrósított olajban 4-5 perc alatt szép sárgásbarnára megsütjük.

A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és még forrón megöntözzük a maradék citrom kicsavart levével. Melegen is, hidegen is tálalható, utóbbi esetben citromkarikákkal és petrezselyemzölddel feldíszítve. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, igen ízletes étel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!