2024.03.29. - Auguszta

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók 4 adaghoz: 60 dkg csirkemell, 2 tojás, kb. 4-5 evõkanál zabkorpa, 2 fej hagyma, fokhagyma, olívaolaj, pirospaprika, bors, paradicsompüré, kb. 1 liter paradicsomlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet ledaráljuk az egyik hagymával, fokhagymával együtt, pirospaprikával, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, és a zabkorpát. Eközben olívaolajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a paradicsomlevet, és paradicsompürével sûrítünk egy kicsit. A forrásban lévõ paradicsomlébe gombócokat szaggatunk a húsmasszából, és kb. 10 percig fõzzük. Ha savanyú a paradicsom akkor mehet bele egy kis édesítõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!