2024.04.19. - Emma

Pikáns szilvamártás

Hozzávalók: 50 dkg szilva, 5 dkg barna cukor, 3ek olivaolaj, 1dl konyak, 5-6 levél citromfû, gyömbér, szegfûszeg, garam masala, só, fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szilvának leszedjük a héját, kimagozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Az olajat beleöntjük egy lábasba a darabolt szilvával együtt, hozzárakjuk a cukrot és a fûszereket, és lassú tüzön fedõ alatt elkezdjük fõzni. Mikor a szilva elkezd szétmenni, hozzáöntjük a konyakot és addíg fõzzük, amíg a szilva szét nem fõ. A legvégén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Garam masala nélkül is finom. Sült hús mellé kiváló, a hús szaftját is hozzá lehet keverni a mártáshoz.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!