Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Tölteléke: 20 deka fültölt fõtt sertéstarja, 15 deka borjúsült maradék, 10 deka marhacsontvelõ nyersen megdarálva, mindezt egy kis sóval, töröttborssal és szrecsendióval megízesítjük, azután összekeverjük még egy deci tejfellel, elkeverjük és felhevítjük, azután adunk még hozzá egy kis petrezselyzöldjét.
Ha már kihült a következõképpen töltjük a tésztába: Egy pogácsaszaggatóval a levéltésztát kiszúrjuk és az így nyert kis gömbölyû tésztalapok közepébe egy kávéskanálnyi hút teszünk s a tésztát tojásfehérjével összeragasszuk félhold alakura, 15-20 percig állni hagyjuk, aztán forró sós vízben kifõzzük.
Ha a vízbõl kiszedjük, vajas lábasba összerázzuk, elkeverjük. Akkor tojás sárgáját összehabarunk 1 és fél deci tejfellel fél deci paradicsommal és 6 deka reszelt sajttal, ezt azután összekeverjük a tésztával és kivajazott, morzsával hintett formában forró sütõben sütjük 25 percig. Ha elkészült, tálra borítjuk, resszelt sajttal meghintjük és paradicsommártással adjuk fel. Nagyon kiadós vacsora vagy elõétel.