2024.04.24. - György

Paradicsomos ravioli

Hozzávalók: 22 deka liszt, 2 tojás, só, 6 deka vaj, 20 deka füstölt fõtt tarja, 15 deka borjúsült, 10 deka marhavelõ, 1 és fél deci tejfel, zsemlyemorzsa, petrezselyem és töröttbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Készítünk egy levél tésztát 22 deka lisztböl, 1 deka sóval, 1 egész tojásból és egy pici sóból. Összegyúrjuk, jól kidolgozzuk ás vékonyra nyújtjuk, mint a lekváros derelyének való tésztát.

Tölteléke: 20 deka fültölt fõtt sertéstarja, 15 deka borjúsült maradék, 10 deka marhacsontvelõ nyersen megdarálva, mindezt egy kis sóval, töröttborssal és szrecsendióval megízesítjük, azután összekeverjük még egy deci tejfellel, elkeverjük és felhevítjük, azután adunk még hozzá egy kis petrezselyzöldjét.

Ha már kihült a következõképpen töltjük a tésztába: Egy pogácsaszaggatóval a levéltésztát kiszúrjuk és az így nyert kis gömbölyû tésztalapok közepébe egy kávéskanálnyi hút teszünk s a tésztát tojásfehérjével összeragasszuk félhold alakura, 15-20 percig állni hagyjuk, aztán forró sós vízben kifõzzük.

Ha a vízbõl kiszedjük, vajas lábasba összerázzuk, elkeverjük. Akkor tojás sárgáját összehabarunk 1 és fél deci tejfellel fél deci paradicsommal és 6 deka reszelt sajttal, ezt azután összekeverjük a tésztával és kivajazott, morzsával hintett formában forró sütõben sütjük 25 percig. Ha elkészült, tálra borítjuk, resszelt sajttal meghintjük és paradicsommártással adjuk fel. Nagyon kiadós vacsora vagy elõétel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!