2024.04.25. - Márk

Májjal töltött libasült

Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A libát fûszerezem és a hasába teszem a fehérürmöt. A májat darabokra vágom, majd a vajjal és a hagymakockákkal rövid ideig pirítom. Összekeverem a a beáztatott és kinyomott zsemlét, a tojást és a májat. Ezzel megtöltöm a libát és bevarrom a nyílást. 3 deci vízzel, a leveszöldséggel, a babérlevéllel és a szegfûborsszemekkel felteszem a libát és lefedve 1 órán át párolom.

A libát kiveszem és elõmelegített sütõben roston közepes tûzön sütöm. A sütés végefelé sós vízzel ecsetelem. A zsírfelfogó tálcában mindig legyen elegendõ víz. A zsírt lekanalazom a tetejérõl, majd felforralva és keményítõvel megkötve pecsenyeléként tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!