2024.04.25. - Márk

Morzsagombóc

Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg margarin, 3 tojás, 1 ek. liszt, só. A tetejére: 2 dkg margarin, 5 dkg zsemlemorzsa, tejföl vagy sárgabaracklekvár.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A margarint habosra keverjük a felvert tojásokkal, majd a zsemlemorzsát és a lisztet beledolgozzuk. 15 percig hagyjuk állni. Közben legalább 2 liternyi vizet felforralunk és
megsózzuk. A masszából lisztes kézzel gombócokat formálunk, és megfõzzük. A margarinon megpirítjuk a megmaradt morzsát, és beleforgatjuk a fõtt és leszûrt gombócokat. Baracklekvárral tálaljuk. Sósan is finom, akkor nem lekvárt, hanem sózott tejfölt kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!