2024.04.19. - Emma

Ananászos Tiramisu

Hozzávalók: 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evõkanál ananászlé, 3 tojás sárgája, 30 dkg. Mascarpone (olasz sajt), 1,5 dl Jogobella joghurt (papaya-lime) ízû, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint 2 evõkanál kókuszlikõr.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az ananászt lecsöpögtetem, levét felfogom, a 3 dkg vajat felolvasztok, az ananászt beleforgatom és egy kicsit pirítom. A 3 tojás sárgáját elkeverem a cukorral, joghurttal, Mascarponéval,mindezt reszelt citromhéjjal ízesítem. Itt kerülhet még bele a kókuszlikõr.

A piskótát beleáztatom az ananászlébe. A tál alját kirakom piskótával, rárakok egy réteg ananászt és erre kerül egy réteg krém. Ezt addig folytatom, míg a hozzávalók elfogynak, úgy hogy a tetejére krém kerül,amit megszórok kakaóporral. Fél óra állás után már fogyasztható.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!