Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Végül engedjük fel 1,5 dl, illetve annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak, és állandóan kevergetve forraljuk össze. Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltûnnek a tetejérõl. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze, de fõzelékekhez feltétként is igen finom. Párolt rizshez vagy nokedlihez adva kevesebb vízzel engedjük fel, mert ezek a köretek nem képesek sok levet felszívni.
Fõzelékekhez feltétként fogyasztva 30 dg gomba is elegendõ. (Ez esetben a fûszerek és ízesítõanyagok mennyiségét nem szükséges csökkenteni.) Csak hûtõszekrényben tárolható. Sajnos a gombapaprikás hamar romlik. Jól bírja azonban a fagyasztást, így a mélyhûtõben huzamosabb ideig is eltartható. A tejfölös gombapaprikás tejföl nélkül, Gombapörköltként is elkészíthetõ.
Jó étvágyat!