2024.04.25. - Márk

Sárgaborsó fõzelék

Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 2 db közepes krumpli nyersen reszelve, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerlevél /összekötve/, zöldpaprika félbevágva, só, bors ízlés szerint. A rántáshoz: 2 evõkanál olaj, 2 csapott evõkanál liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárgaborsót éjszakára beáztatjuk. Fõzés elõtt leszûrjük, átmossuk, és a préselt fokhagymával, a zellerlevéllel, sóval, borssal és a reszelt krumplival kb. 1,5-2 liter vízben odatesszük fõni, nagyon-nagyon kicsi lángon, mert kifuthat.

A fakanalat jobb, ha benne hagyjuk, mert a mellette eltávozó gõz kevésbé engedi kifutni. Ilyen lassú tûzön kb. 1,5 óráig fõzzük. A krumpli teljesen szét fõ benne- tehát sûrít, ezért nagyon kicsi rántás készítünk. A meghûlt rántásra teszünk a fõzelékbõl, és berántjuk. Összefõzzük, ha kell utána ízesítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!