2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Spanyol máj

Hozzávalók: 60 dkg sertésmáj (csirkemájból is elkészíthetõ), 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, pirospaprika, majoranna, kakukkfû, só, bors, 2 evõkanál olaj, kb 2 dl testes vörösbor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hosszúkás szeletekre vágott sertésmájat (vagy 4-be vágott csirkemájakat) az olajon összeforgatjuk az átnyomott fokhagymával, míg megérezzük az illatát. Fûszerezzük: babérlevéllel, mokkáskanálnyival a pirospaprikából, késhegynyivel a többi fûszerbõl ezt is összeforgatjuk az olajon, majd annyi bort töltünk alá, hogy a májat félig elfedje a víz. Lefedve, idõnként megkevergetve puhára pároljuk, majd lefedés nélkül készre, rövid lére sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!