2024.04.19. - Emma

Karalábés-burgonyás csirkemell

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 40 dkg karalábé, 80 dkg csirkemell, 2,5 dl fõzõtejszín, 15 dkg sajt, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, szerecsendió, só, fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát, karalábét meghámozzuk, pici kocka formára aprítsuk és sózott vízben fõzzük meg. Ha megfõtt, a levébõl félreteszünk 3 dl-t. A csirkemellet keskeny cikkekre aprítsuk, megsózzuk, megborsozom és némi olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A húst félretesszük és a visszamaradt zsiradékban a vajat felforrósítjuk, megszórjuk a liszttel, majd ha picit megpirult hozzáadjuk a 3 dl zöldséglevet és a fõzõtejszínt.

Ezt a mártást fûszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tûzálló tálat kivajazunk, alulra fektetjük a krumpli-karalábé keverékét, rárakjuk a húst, majd leöntjük a mártással. Tetejére sajtot reszelünk. 30 perc alatt jól átsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!