2024.04.23. - Béla

Datolyás rizs

Hozzávalók: 40 dkg rizs, 20 dkg datolya, 10 dkg vaj, 3 dkg mandula, 3 dkg mazsola, 1 mk. sáfrány, só, 8 dl víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mazsolát beáztatjuk. A vizet felforraljuk, majd beletesszük a rizst, lefedjük és negyed órát fõzzük. Utána belekeverjük a sáfrányt, a vaj felét, és tovább fõzzük.

A többi vajat felforrósítjuk, majd a mandulát és a datolyát megpirítjuk rajta. A rizst tálra halmozzuk, rászórjuk a leszûrt mazsolát, a datolyát és a mandulát. Ráhintjük a maradék vajat, és csirkéhez tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!