2024.04.16. - Csongor

Csõben sült töltött csuka

Hozzávalók: 1 csuka, 1 citrom leve, 1 szelet száraz kenyér, 1 fej hagyma, 6 dkg szeletelt konzerv gomba, 25 dkg darált mandula, 1 tojás, 1 ek. mustár, 1 ek. felaprózott petrezselyem, 10 dkg zsíros szalonna, 4 szelet Gruyére sajt, 1 ek. étkezési keményítõ, 2 ek. ketchup, paradicsom, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halra citromlevet locsolunk, negyed órát állni hagyjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A beáztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, a felaprózott hagymával, a gombával, a tojással, a mustárral és a petrezselyemmel, majd ezzel megtöltjük a halat.

A szalonnát egy fóliára tesszük, rárakjuk a halat, majd becsomagolva 50 percig sütjük. Ekkor bevagdossuk, a nyílásokba tesszük a sajtot, a párolólevet kiszedjük, majd még 5-10 percig sütjük. Eközben a gomba levébõl 2,5 decit a párolóléhez keverünk, a keményítõvel besûrûsítjük, majd felforraljuk. Ekkor adjuk hozzá a ketchupot, sózzuk, borsozzuk, majd kis tálkába töltjük. Végül a halat a paradicsommal díszítve és a mártással kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!