2024.04.20. - Tivadar

Sajtos fánk

Hozzávalók: 7 dl tej, 5 dkg vaj, 15 dkg búzadara, 15 dkg sajt, 3 tojás, só, bors, szerecsendió. A bundázáshoz: liszt, tojás, reszelt sajt, zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet és vajat együtt felfõzzük, ha forr, habverõvel belekeverjük a darát, és takaréklángon 4-5 percig fõzzük. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot és tojásokat. Megsózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, a tûzrõl levéve jól összekeverjük, egy vajjal megkent tálcán ujjnyi vastagságban szétterítjük, és jól lehûtjük.

Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba mártjuk, bõ forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!