2024.03.29. - Auguszta

Román lángos

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 tojássárga, 1 fõtt burgonya, só, tej. A töltelékhez: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, só, 2 csomó metélõhagyma, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet összegyúrjuk a tejben megfuttatott élesztõvel, a tojássárgájával, a fõtt és áttört burgonyával, sóval és annyi langyos tejjel, hogy könnyû kelt tészta legyen. Alaposan bedagasztjuk és megkelesztjük. Közben összeállítjuk a tölteléket: az áttört tehéntúrót habosra keverjük a tejföllel, egy csipet sóval és a finomra vágott metélõhagymával, esetleg nyáron vágott kaporral.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, kis lepényekre szaggatjuk, és mindegyik közepére egy-egy halom tölteléket rakunk. A lepények szélét ráhajtjuk, az így nyert gombócokat nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk (ezáltal a töltelék szépen eloszlik benne), még egy órát kelesztjük, végül bõ forró olajban ropogósra sütjük. Paraj vagy sóskamártással is kínálhatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!