2024.03.29. - Auguszta

Burgonyagombóc

Hozzávalók: 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 evõkanál búzadara, 1 evõ­kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban megpirítjuk, majd a tûzrõl levéve a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. A to­jást beletesszük, és annyi liszttel dagasztjuk be, hogy könnyû tészta le­gyen.

Sóval ízesítjük, és kis gombócokat formálunk belõle, és sós víz­ben kifõzzük. (Különösen finom, ha a tálon karikákra vágott, lisztbe mártott, és bõ, forró olajban kisütött hagymával hintjük meg.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!