2024.04.24. - György

Tejfölös spárgaleves

Hozzávalók: 50 dkg csont, 10 dkg vegyes zöldség, 50 dkg spárga, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 8 dkg fõtt rizs, só, cukor, petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csontból és a zöldségbõl, gyengén sózva, jó erõs csontlevet fõzünk (kb. 8 dl-t). A spárgát felvágjuk kb. 1 cm-es darabkákra, zománcozott fazékba teszszük, rászûrjük a kész csontlevet, sózzuk, cukrozzuk, és puhára fõzzük.

A közben megfõtt rizst hideg vízzel leöblítjük. Ha a spárga megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott, vajon megfuttatott petrezselymet, majd belekeverjük a rizst, és újra felforraljuk. A tûzrõl levesszük, és habverõvel belekeverjük az elõre összekevert tejfölös tojássárgáját. Ha szükséges, utánaízesítjük, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!