2024.04.19. - Emma

Mexikói halleves

Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött tengeri hal, egy 1/2 citrom leve, 1 húsleveskocka, bors, babérlevél, egy kiskanál paradicsompüré, egy fél doboz fehérbabkonzerv vagy 15 dkg fehér bab.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat vagy pontyfilét kétujjnyi darabokra váguk, citromlével megöntözzük, és fél óráig állni hagyjuk. 1,5 l vizet felforralunk, feloldunk benne egy húsleveskockát, néhány szem borssal, egy babérlevéllel és egy kiskanál paradicsompürével ízesítjük, beledobjuk a halszeleteket, és 10 percig forraljuk.

Utána hozzáadunk egy fél doboz konzerv fehérbabot a levével együtt (kb. fél liternyi lé ez), és még egyszer felforralva, pirított kenyérszeletekkel kínáljuk. Készíthetjük nem konzerv babból is: az elõzõ este beáztatott fehérbabot enyhén sós vízben puhára fõzzük, és a kész levesbe öntjük levével együtt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!