2024.04.24. - György

Citromos csirke

Hozzávalók: 1 kg. csirkemell, 10 dkg. vaj, 6 ek. citromlé, 3 ek. liszt, 3-4 dl. tej, só, bors, 1 ek. cukor, 2 kk. mustár.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét feldaraboljuk, és tûzálló tálba tesszük, a vaj felét felolvasztjuk, belekeverjük a citromlét, majd a húsra öntjük, közepes hõmérsékleten puhára sütjük. A lisztbõl a maradék vajjal rántást készítünk, felengedjük a tej kétharmad részével, és besûrítjük. Sóval, borssal, cukorral, mustárral ízesitjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Amikor sûrû hozzáadjuk csirke párolólevét. Ezzel a mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!