2024.04.19. - Emma

Brokkolis rakott tészta

Hozzávalók: 1 cs penne (vagy bármilyen) tészta, 1/2 kg. brokkoli, 2 dl. tejszín, 2 dl. tej, 1 fej lilahagyma, 5 szelet baconszalonna, 15 dkg. szeletelt sonka, 15 dkg. reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát kifõzzük a szokásos módon, a brokkolit szintén megfõzzük, sós, szerecsendiós vízben. A szalonnát, sonkát csíkokra vágjuk, a hagymát karikára és kevés olajon megpirítjuk. Ha megdinsztelõdött a hagyma felöntjük tejjel, és tejszínnel, és épp csak felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és a végén hozzákeverjük a brokkoli rózsákat. Tûzálló tálat kikenünk margarinnal, majd beleöntjük a tésztát és a brokkolis mártást, óvatosan összekeverjük. A tetejére sajtot szórunk, és elõmelegített sütõben 15 percig sütjük (épp, hogy a sajt ráolvadjon).

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!