2024.04.16. - Csongor

Mákos habcsók

Hozzávalók (kb. 70 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg áfonya vagy ribizlilekvár, 1 kk reszelt citromhéj, 20 dkg darált mandula, 10 dkg darált mák.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásfehérjéket a citromlével verje félkemény habbá, majd meleg vízfürdõbe állítva verje teljesen keményre. Folyamatos habverés mellett kanalanként szórja bele a kristálycukrot, majd a kész habcsókmasszát húzza félre a tûzrõl és kicsit hagyja hûlni.

2-3 sütõlapot béleljen ki sütõpapírral. A lekvárt törje át szitán, 8 dekát adjon hozzá a habhoz, majd óvatosan keverje bele a citromhéjat, a mákot és a mandulát is. Tegye a masszát egy kb. 1 centi átmérõjû csõrrel felszerelt nagyobb nyomózsákba. 2-3 centis távolságban nyomjon kis halmokat a sütõlapra, majd szobahõmérsékleten hagyja 2 órát szikkadni. Ezután kb. 150 fokra elõmelegített sütõben süsse 40 percig a csókokat, félidõben nyissa ki a sütõ ajtaját. Ha elkészült, fakanállal nyomja be a tetejüket anélkül, hogy átlyukasztaná, majd hagyja a sütõlapon kihûlni.

A maradék lekvárral töltse meg a kis üregeket, majd hagyja az egészet megszáradni, nagyjából 24 órán át. Jól záródó dobozban 2-3 hétig eltartható.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!