2024.03.29. - Auguszta

Mézes gyûrûk

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 40 dkg finomliszt, 8 dkg búzadara. A töltelékhez: 30 dkg méz, 30 dkg kristálycukor, 1 ek búzadara, 2 ek kakaó, 1-1 narancs- és citromkarika, 5-6 szem szegfûszeg, késhegynyi tört ánizs a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztához valókat annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy jól formálható masszát kapjunk. A töltelékhez valókat a dara kivételével egy lábasban kevergetve lassan felforraljuk, majd a darát is beleszórjuk. Továbbra is kevergetve addig hagyjuk a tûzön, amíg a massza jól be nem sûrûsödik, majd kihûtjük.

Közben a tésztát három-négy milliméter vastagra nyújtjuk, és harminc centi hosszú, nyolc centi széles csíkokra vágjuk. Minden csík szélére hosszában tölteléket halmozunk, és a tésztát rágöngyöljük. Az így kapott hengereket gyûrû alakúra formázzuk, a tetejüket öt-hat centinként kissé bevagdossuk. Kivajazott, meglisztezett tepsibe tesszük õket, és erõs lángon aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!