2024.04.25. - Márk

Csípõs rák

Hozzávalók 4 személyre: 5 ek olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 kis chili paprika finomra törve, vagy 1 kk erõs pista, vagy egyéb csípõs paprikakrém, 0,5 kk édes pirospaprika, 48 db elõfõzött fagyasztott garnélarák vagy 2 konzerv koktélrák lecsöpögtetve (összesen 200 gramm nettó tömeg).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hagyjuk a rákot felolvadni. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Tegyük fel az olajat a tûzre. Még amíg hideg tegyük bele a fokhagymát, a chilit vagy paprikakrémet és az édes paprikát. Kevergessük, vigyázzunk, hogy nehogy megégjenek. Mikor már az olaj forró tegyük bele a rákot és kevergessük néhány másodpercig, csak amíg átforrósodik. Óvatosan és rövid ideig csináljuk, mert a rákhús hamar megkeményedik, vagy a keveréstõl összetörik.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!