2024.04.24. - György

Barackos hajók

Hozzávalók 8 darabhoz: 13 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, só, 30 dkg õszibarack, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 citrom, 3 lapzselatin, 4 dkg szálasra vágott mandula.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy a margarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tûzön, folyamatosan kevergetve addig fõzzük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Langyosra hûtjük, egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyikkel jól kidolgozzuk. A tésztát széles szájú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük.

A tepsit sütõpapírral kibéleljük, és a tésztából nyolc, kb.10 cm hosszú csíkot nyomunk rá. Elõmelegített sütõben, 200-210 fokon (gáztûzhelynél 4-es fokozaton) megsütjük, majd rácsra téve kihûtjük.

A citromhabhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot, és belevegyítjük a citromzselét. A meghámozott õszibarackot cikkekre vágjuk. A citromhabot a tésztára nyomjuk, kirakjuk a gyümölccsel, végül meghintjük mandulával.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!