2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók: 25 dkg tollhegy tészta (penne), 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1-2 evõkanál balzsamecet, pár csepp méz, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós vízben harapás keményre - al-dente - kifõzzük, leszûrjük és lehûtjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és a zöldpaprikával meg a póréhagymával együtt vékony csíkokra, julienne-re vágjuk. Az aszalt paradicsomot leszûrjük, és ugyancsak felcsíkozzuk.

A tésztát lazán összekeverjük a zöldségekkel meg a paradicsom olajos levével. Sóval, balzsamecettel és pár csepp mézzel ízesítjük. Tálalás elõtt 1-2 órára hûtõbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tésztasaláta önmagában is remek fogás, de kínálhatjuk sültek mellé, köretnek is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!