2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Áfonyás máktorta

Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgákat 3 evõkanál hideg vízzel és a cukorral alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a sárgájával, majd beleforgatjuk a darált mákkal és a sütõporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük, és közepes hõmérsékletû sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihûtjük, utána két lapra vágjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd összekeverjük az áfonyalekvárral és a megmosott, lecsepegtetett áfonyával. A tortalapokat megtöltjük az áfonyás tejszínnel, úgy, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Áfonyaszemekkel és mandulával díszítjük, tálalásig hûtõbe tesszük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!