Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha minden megpuhult, a leszûrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A tyúkról elõször lefejtem a bõrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szûrõszitán áttöröm. A leszûrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid idõre visszateszem.
A levest általában pirított zsemlekockával vagy apró zsemlegombóccal tálalom. A marhahúst és borjúlábat a fõtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.
Jó étvágyat!