2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ananászos csirke

Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítõvel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie: ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne legyen túl nedves (nem lehet víz/ folyadék leülepedés az edény alján!). Kevés sót kell keverni hozzá. Álljon a hús a keményítõben kb. 5 percet.

Bõ (forró) étolajba helyezzük a csirkemellet, 1-2 percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta. Ha kész, félretesszük, az olajat leöntjük. A wokban kis hõmérsékleten kevés vizet melegítünk, amibe bedobáljuk az ananászdarabokat.

Cukrot, sót és kevés ecetet adunk hozzá, majd egy csipet kínai sót. Vízben áztatott keményítõvel sûrítjük, majd hozzáadjuk a félretett húst. Mindent összekeverünk, a végén újabb kevés étolajat adunk hozzá, hogy "fényesebb" legyen. Ügyelünk arra, hogy a szósz ne párologjon el.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!