Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kockára vágott sonkát megpároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és a hámozott, kis kockákra vágott almát, amelyet elõzõleg citromlével meglocsolunk, hogy ne barnuljon meg.Megöntözzük borral, megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.
Ekkor belekeverjük az összevágott metélõhagymát.
A karajokat kiverjük, zsebet vágunk rajtuk, megtöltjük a gombás töltelékkel, és hústûvel megtûzzük. Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat!