2024.04.23. - Béla

Amerikai brownie

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra õrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni. A csokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.

A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütõport, a sót, az õrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemû masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.

Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!