2024.04.24. - György

Svájci almás

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg sütõmargarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál tej, 5 darab alma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször habosra keverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint és a tojásokat. Majd hozzáadom a tejet, a lisztet és a sütõport. Az egészet jól összedolgozom. 1 órára hidegre teszem.

Két részre veszem, és mindkettõt szépen kinyújtom. A vastagabbat kivajazott tepsibe teszem, majd uborka szeletelõvel ráreszelem az almákat. Lényeges, hogy hajszálvékony kis almaszeletek potyogjanak a lapra. Az almát megszórom fahéjas cukorral. Ha ez megvan, ráteszem a másik tésztalapot. 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!