Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Díszítés: 10 g félédes csokoládé, 1 evõkanál olaj, 1 ½ dl átszitált porcukor, 1 evõkanál víz, 2 csepp borsmentaolaj.
Béleljünk ki egy 30x40 centis tepsit sütõpapírral. Keverjük a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sûrûre. Keverjük össze a többi hozzávalót, és szitáljuk a tojásos keverékbe. Forgassuk össze a keveréket, míg a tészta összeáll.
Öntsük a tésztát az elõkészített tepsibe. Süssük a sütõ középsõ rácsán kb. 5 percig. Borítsuk ki megcukrozott papírra, és hagyjuk kihûlni. A töltelékhez keverjük simára a vajat a cukorral, a kakaóporral, a kávéval és a vaníliával. Erõs mozdulatokkal keverjük hozzá a tojást, és a kávélikõrt is, ha használunk. Keverjük az egészet simára. Kenjük meg a süteményt a csokoládés krém felével. Vágjunk ki 5 cm széles csíkokat, kb. 36 cm hosszúakat. Szorosan tekerjük fel, állítsuk a vágott szélükre.
Gõz felett, vagy mikrohullámú sütõben olvasszuk meg a csokoládét az olajjal. Keverjük simára és vényesre. Mártsuk a süteményeket a csokoládéba, vagy kenjük meg a csokival. A süteményeket tegyük rácsra, míg a csokoládé megszilárdul. Kanalazzuk a maradék csokoládét kicsi, sima véggel ellátott habzsákba, és készítsünk apró halmocskákat a sütemény szélére.
Keverjük simára a cukrot a vízzel és borsmentaolajjal. Kanalazzuk sima véggel ellátott habzsákba, és nyomjunk fehér „tetõt” a csokoládékarima közé. Várjuk meg, míg a krém és a bevonat megszilárdul.