2024.04.26. - Ervin

Olasz csirke

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak combból vagy csirkemellbõl is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál liszt, 2 evõkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor, só, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebõrözött csirkét megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kis ideig tovább pirítjuk, majd az egészet nyakon öntjük a borral, és tíz percig fedõ alatt pároljuk.

A paradicsomot. meghámozzuk, felszeleteljük, a fokhagymagerezdet kettévágjuk, s a húshoz adva újabb tíz percig pároljuk. Ekkor kerül bele az olívabogyó, melyet már csak átforrósítunk. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg, és rizzsel tálaljuk. Ízlése szerint ki-ki tovább fûszerezheti az ételt, csak az a fontos, hogy egyik íz se nyomja el a másikat.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!