2024.04.24. - György

Nápolyi húsgombóc

Hozzávalók: 20 dkg darált sertéshús, 20 dkg darált marhahús, kevés só, bors, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 4 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 4 evõkanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mártáshoz: 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes sárgarépa, 2 zeller zöldje, 1 babérlevél, 2 evõkanál liszt, 1 nagyobb paradicsom, 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 5 dl vörösbor.

A tálaláshoz: 35 dkg spagetti, reszelt sajt, 2 evõkanál finomra vágott petrezselyem.

Elkészítése: Összegyúrjuk a 2 féle darált húst, hozzáadjuk a fûszereket, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jól összedolgozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és tizenhat húsgombócot formálunk belõle, majd forró olajban megsütjük õket.

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és a kis kockákra vágott sárgarépát. Amikor a hagyma megpuhult, vigyázzunk ne barnuljon meg, hozzáadjuk a babérlevelet és a lisztet, a meghámozott kis kockákra vágott paradicsomot, a szétmorzsolt húsleveskockát, belekeverjük a paradicsompürét, és ráöntjük a bort. Amikor forrni kezd, beletesszük a húsgombócokat, levesszük a lángot, és az edényt lefedve, lassú tûzön 30 percig fõzzük.

Közben a sós vízben kifõzzük a spagettit, öblös edénybe tesszük, ráhelyezzük a húsgombócokat, ráöntjük a levét, s kevés reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!