2024.04.16. - Csongor

Almapuding

25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Nyújtsuk ki, egy mély tálba tegyünk egy tiszta konyharuhát, lisztezzük meg, és szépen elegyengetve tegyük bele a kinyújtott tésztát. Töltsük meg négy részre vágott, meghámozott almával, lehetõleg jonatánnal.

Az almatölteléket fölül is borítsuk be tésztával, majd a négy sarkánál kössük össze a konyharuhát. Így, a konyharuhában, erõsen lobogó vízben, amibe két evõkanál sót is tettünk, fõzzük jó két óra hosszat. Porcukorral meghintve tálaljuk. - A puding még ízletesebb lesz, ha a cikkekre vágott almát, mielõtt megtöltjük vele a tésztát, 20 dkg mazsolával, 5 dkg cukrozott citrom- és narancshéjjal, kevés cukorral és rummal néhány percig vajon pároljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!