2024.04.24. - György

Madridi leves

Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, negyed tyúk, 25 dkg kolbász, 1 kis füstölt sertéscsülök, 1 kis borjúcsülök, 50 dkg sárgarépa, 1 kg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta, 1 zellergumó, 15 dkg cérnametélt (száraz tészta), 6 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál só, 1 teáskanál törött bors, 1 teáskanál sáfrányos szeklice.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Nagy fazékban bõ három liter vizet felforralunk. Egyenként, hogy a forrás ne szûnjön meg, beleengedjük a tyúkdarabot, a kolbászt, a füstölt csülköt és a borjúcsülköt, majd a megmosott és lecsurgatott csicseriborsót. Megsózzuk, beleszórjuk a fûszereket, valamint a tisztított fokhagymagerezdeket. Lefedve, csendes forralással puhára fõzzük. Leszûrjük, a húsokat kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágva félretesszük.

A visszamaradt lébe belerakjuk a feldarabolt sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a kelkáposztát. Ha puhára fõtt, a burgonya felét kivesszük, kevés levessel pépesre turmixoljuk és visszaöntjük. Közben a cérnametéltet sós vízben megfõzzük. A leves tálalása a következõképpen történik: csészében a leves a zöldségekkel és a fõtt cérnametélttel, mellette külön tálon a feldarabolt húsok.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!