2024.04.19. - Emma

Sajt saláta

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg fehér szõlõ, 10 dkg piros szõlõ, 1 sárgarépa, 1 kis zellergumó, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg tisztított dióbél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az öntethez: 1 csokor tárkony, 6 evõkanál olaj, 3 evõkanál borecet, 2 evõkanál majonéz.

A szõlõt megmossuk, leszemezzük, és konyhai papírtörlõn hagyjuk megszáradni. A sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. A tárkonyt leöblítjük, és felaprítjuk.

A szõlõt, a répát, a zellert, a sajtot és a diót nagy tálba szórjuk, lazán összekeverjük, és kb. 30 percre behûtjük. Kisebb mély tálkába beleöntjük az olajat, a borecetet, és erõteljes mozdulatokkal összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felaprított tárkonyt, és simára kikeverjük. A hûtõbõl kivesszük a salátát, meglocsoljuk az öntettel, és azonnal tálaljuk. Pirítós kenyeret adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!