2024.04.25. - Márk

Francia sajtleves

Hozzávalók: 15 dkg reszelt sajt /parmezan, de lehet trapista/, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1.2 liter húsleves /kockából is lehet/, 1 dl száraz fehér bor, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajból és a lisztbõl világos rántást készítünk,majd állandó kevergetés közben hozzáöntjük a húslevest. Mikor felforrt hozzáöntjük a fehér bort. Zúzott fokhagymával, borssal, szerecsendióval fûszerezzük, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Addig forraljuk, míg a sajt megolvad, majd levesszük a tûzrõl és beleöntjük a tejföllel összekevert tojássárgáját. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!