2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Olasz szalagtészta

Hozzávalók: fél kg szalagtészta, 4 paradicsom, 2 dkg szárított vargánya, a kis fej hagyma, 15 dkg vaj, 25 dkg csirkemáj, 2 dl fehérbor, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, só, bors, 5 dkg parmezán és 5 dkg pecorino sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Langyos vízben beáztatom a vargányát, a paradicsomot forró vízbe mártva lehámozom, kimagozom, húsát felkockázom, a hagymát apróra vágom. nen, 5 dkg vajat felforrósítok, megpárolom benne a gombát, a paradicsomot, megsózom.

Egy edényben megolvasztok 2 dkg vajat, megpárolom benne a hagymát. Egy külön edényben 4 dkg vajra felteszem a megtisztított, leszárított és kockákra vágott csirkemájat, felöntöm a borral. A májat kiszedem és melegen tartom. A sütõlevet egy leveskockával szaporítom, majd hozzáadom a hagymát, a paradicsomot és a gombát. 20 perces párolás után sózom és borsozom.

3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a szalagtésztát és lassú tûzön, (al dente) idõnként kevergetve 8-10 perc alatt “fogkeményre” fõzöm. Leszûröm, egy elõmelegített tálba teszem. Összekeverem 3 dkg olvasztott vajjal, a reszelt sajtokkal és a mártással. Forrón tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!