2024.03.29. - Auguszta

Tejszínes-pulykaragu leves

Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott pulykacomb, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál étolaj, 30-40 dkg kockára vágott zöldség/sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, gomba, zöldbab,zöldborsó/, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só-bors, 1 csokor friss apróra vágott kapor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a húst rádobjuk és kevergetve 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a zöldségeket, és további 5 per párolás után bõ 1,5 liter vízzel fölengedjük és beledobjuk a leveskockát.

15-20 percig fõzzük, majd a lisztbõl, tejszínbõl, tejfölbõl készített keverékkel behabarjuk. // a habarást melegítsük fel néhány kanál forró levessel, mert a tejszín különben könnyen kicsapódik // Amint a leves a habarással együtt felforrt, megszórjuk az apróra vágott kaporral.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!