2024.04.24. - György

Lángos túróval

Hozzávalók: 40 deka liszt, 25 deka tehéntúró, 1 deci tejfel, 2 deci tej, 5 szál zöldkapor, 1 tojás sárgája, 2 deka élesztõ, olaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megszitált lisztet kevés langyos tejben megfuttatott élesztõvel összedolgozzuk, beleteszünk 1 tojás sárgáját, sót és annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy közepes keménységû tésztát kapjunk. Az összedolgozott tésztát nagyobb pogácsányira szaggatva, gyúródeszkán, langyos helyen, megkelesztjük.

Fél óra múlva vékonyra kinyújtjuk a tésztát és a közepébe szitán áttört, tejfellel kevert, sózott, kaporral ízesített tehéntúrót teszünk. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre, összegöngyöljük, laposra kinyújtjuk és bõ forró olajban világospirosra kisütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!