2024.04.19. - Emma

Gesztenyés húsleves

Gesztenyét ettünk már sülve, valamint püréként is és most itt a lehetõség, hogy megkostóljuk húslevesként is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
60 dkg.pulykafelsõcomb-filé, 1 csomó leveszöldség, 1 vöröshagyma, 1 kiskanál ételízesítõ, egész fekete bors, 1 kiskanál õrölt szerecsendió-virág (hogy honnan veszem? nem tudom!) 25 dkg. gesztenyemassza, 2,5 dl száraz vörösbor, 1-1 mokkáskanál só, és édes-nemes pirospaprika, 2 evõkanál paradicsompüré, 4-5 dkg. margarin, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítése:
A pulykahúsból bezöldségelve és megfûszerezve a szokásos módon erõs húslevest fõzünk. Ha kész finom szûrõn átszûrjük. A puha húst kis kockákra vágjuk. A fõtt zöldségeket és a gesztenyemasszát pedig szitán áttörjük, vagy merülõmixerrel pépesítjük, majd a levessel felengedjük, és a húskockákat belerakjuk. A vörösbort a sóval, a pirospaprikával, és a paradicsompürével elkeverjük, a levest ezzel ízesítjük és fölforraljuk. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük és óvatosan a tûzrõl lehúzott levesbe csurgatjuk. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!