2024.04.19. - Emma

Grillezett tintahal

Hozzávalók: 600 g konyhakész tintahal, 4 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál citromlé, só, fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fokhagymát mosás után aprózzuk fel. A petrezselyemmel hasonlóan járjunk el, majd ha végeztünk összekeverhetjük a hagymával. A tintahalakat mosás után feldarabolhatjuk. A grillezõ rostélyát forrósítsuk fel, majd takarjuk le alufóliával. Az alufóliát kenjük meg olívaolajjal, és rakjuk rá a feldarabolt tintahalat. A grillen pirítsuk meg, ez kb 5 percig tart majd. A maradék olívaolajjal grillezés közben kenhetjük a tintahalat, és többször forgassuk is meg.

Ha már megbarnultak a tintahal darabkákat, levehetjük a grillrõl, és rakjuk õket a tányérokra. A tintahaldarabokat ízesítsük meg sóval és borssal. Öntsünk rá egy kis citromlevet mindegyik darabra, és fûszerezzük a fokhagyma-petrezselyem keverékkel. Köretként grillezhetünk hozzá egy kis burgonyát.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!